En guide til at spare penge, når du er på ferie

Det er vigtigt at kunne finde ud af at spare penge, når man er på ferie. Man har arbejdet hårdt for de penge, og det er surt at bruge flere penge end nødvendigt. Vi snakker dog ikke om at spare penge på fornøjelser – det skal der selvfølgelig være plads til. Vi snakker om de helt unødvendige ting som bankgebyrer. Dette kunne være gebyrer for at veksle penge eller komme til at hæve penge i en automat og vælge den forkerte valuta.

Mange hopper i denne fælde

Man kan komme ud for, at man skal betale med kontanter. I dette tilfælde går man hen til en hæveautomat. Disse hedder ATM i udlandet, men det er egentlig ikke så vigtigt. Her indsætter man sit kort, og hvis dette kort er et dansk kort, så bliver man tilbudt at blive trukket i danske kroner til en garanteret kurs. Denne kurs er dog meget dårligere end den valutakurs, din bank ville give dig. Du kan sagtens komme til at betale to-cifrede gebyrer for denne transaktion. Du skal derfor altid vælge den lokale valuta og ikke din egen valuta.

Har du som mange andre fundet et godt betalingskort, efter du har solgt dine bitcoins på denne side https://bitcoinkort.dk/, så vil der oftest blive vist en anden valuta end danske kroner. Dette skyldes, at udstederen af de kort på den hjemmeside ikke er i Danmark. Der er tale om internationale virksomheder. Mange af kortene kommer i EUR eller USD, hvorfor du skal vælge dette, hvis du får muligheden for det.

Alternativet

Et meget godt alternativ til at hæve penge i udlandet er selvfølgelig, at du bestiller rejsevaluta i din bank. Der kan godt gå nogle dage, før du får dine penge, hvorfor det er vigtigt at bestille i relativ god tid. Mange glemmer at gøre det i god tid, og så er det jo for sent. En god tommelfingerregel ville være at bestille to til tre uger inden afrejse. Du kan som regel sælge din valuta tilbage til banken, når du kommer hjem – ellers er der bureauer på hovedbanegården eller i alle lufthavne.

Skriv et svar